11 Nisan 2020 Cumartesi

Dünyanın En Güzel Köyleri



DÜNYANIN GÖRÜLMEYE DEĞER EN GÜZEL KÖY ve KASABALARI

Bilbury / İngiltere
Geçmişi 14. Yüzyıla kadar uzanan Bilbury Köyü, İngiltere'nin, içinde değişik yükseklikte irili ufaklı birçok tepeyi barındıran Cotswold Hills dağ silsilesi vadi ve yamaçlarında kurulmuş olan köylerden biridir.
Oxfordshire ve Gloucestershire Bölgesindeki yeşil tabiatı ve yöreye has kar yığınlarına dayanıklı, sivri çatılı meşhur taş evleri ile bu cennet köy, üzerinde bulunduğu Arlington Karayolu nedeniyle yerli yabancı turistlerin uğrak noktası olmuştur.



Lauterbrunnen / İsviçre
Turizm veya başka bir amaç ile İsviçre'de bulunuyorsanız, bırakın Zürih'i yada diğer ana tarihi turizm mekanlarını ve doğrudan ülkenin güneyindeki bu sevimli köye gidin.
Avrupa'nın en ünlü ve devasa buzul dağları olan Tschingelhom ile Rottal Gletscher'in eteklerinde yer alan Lauterbrunnen küçük olmasına karşın, tarihi yapılarıyle geçmişi günümüze getiren süper sevimli bir köydür.  



Shirakawa / Japonya
Japonya'nın Gifu Eyaletinde, etrafı tamamen dağlarla çevrili olan tarihi orman kenti Takayama yakınlarında yine orman içinde kurulmuş bulunan tarihi Shirakawa Köyü, sevimliliği, evlerinin al beni özelliği yanında, Unesco'nun miras listesinde de yer alır.
Köy, kelimenin tam anlamıyla, Japonya'nın en çok kar yağışını aldığı bölgededir ve halkın büyük çoğunluğu Sokawa Nehri Vadisinde yaşamaktadır.

Evler, sıradan köy evlerine benzemez, özellikle çatıların benzersiz tasarımı, karların çatı üzerinde birikmesini önler. Kışın hatırı sayılır derecede sıcak olan üçgen şeklindeki tavan arası ise ipek böceği yetiştirmek için kullanılır.



Göreme / Türkiye
Türkiye'de  Kapadokya (Nevşehir) tarihi bölgesinin merkezidir Göreme Köyü-Beldesi(Nevşehir). Doğa harikası Peri Bacaları ve Sıcak Hava Balonları ile yerli yabancı turistler için büyük süpriz, ayrıca jeologların da uğrak noktası.
1985 Yılından beri UNESCO'nun ulusal miras listesinde yer alan bu tarihi köy milli park statüsünde yer almakta.



Chimayo / New Mexico / ABD
Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyinde yer alan ve 47. Eyaleti olan New Mexico sınırları içindeki bu şirin köyün en belirgin özelliği, köyün kilisesi de dahil tüm hane ve diğer yapıların çamurdan yapılmış olmasıdır.
Bundan dolayı makalenin admini, köyü taş devrini anlatan dizideki Çakmaktaş Ailesinin yaşadığı köye benzetir.
Bilindiği gibi New Mexico Eyaleti halkının çoğunluğu, Apaçiler, Komançiler ve Navaholar'ın ağırlıkta bulunduğu yerli kızılderili kabilelerinden oluşur. Bilinmez belkide yapıların çamurdan yapılması kızılderililerin çoğunlukta olmasına bağlıdır.



Cua Van / Vietnam
Vietnam'a kıyısı bulunan Ha Long Körfezi içindeki dört yüzer ada köyden biridir Cua Van Köyü. Bu adacıkların üzerinde yerleşmek mümkün olmadığı için, halk, adaya bağlanmış yüzer mekanlarda yaşamlarını sürdürmektedir
Köyün nüfusu 700 dolaylarındadır ve halkın geliri balıkçılık ve turizm gelirleridir.




Gasadalur / Faroe Adaları
Kuzey Kutup Bölgesinde bulunan ve Danimarka'ya bağlı olan Faroe Adalar Gurubu içinde yer alan  yerleşik olarak 18 kişinin yaşadığı pitoresk Gasadalur Köyü'nü turizme yönelik önemi, yakınında bulunan doğa şaheseri ikonik Mulafossur Şelalesi'dir.

Danimarka'ya 990 Km. uzaklıkta bulunan ve kutup bölgesinde olmasına rağmen adalarda, Gulf Stream Sıcak Su Akıntısı sayesinde ısı yıl boyunca hiçbir zaman donma derecesine düşmez.



Halistatt / Avusturya
Avusturya'nın hatta tüm Avrupa'nın en güzel köylerinden biri olan Halistatt Köyü Alp Dağlarının vadisindedir ve Alp'leri karşıdan seyretmek isteyen turistler için mükemmel bir minik yerleşim yeridir.
Alp'lerin gerçek güzelliği yanında karekteristik bir Avusturya Dağı olan Hoher Dachstein ve merdivenleri, tuz madenlerinin bulunduğu Salzkammergut, ayrı ayrı bir güzellik sunar misafirlere.







Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder